Calvarie met lindes

bouwkundig / landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Calvarie

Beschrijving

Calvarie op kunstmatig heuveltje beschaduwd door twee lindebomen. Gecementeerd kruis geflankeerd door beelden van Maria en Johannes, opgericht op basement van gecementeerde puinsteen, trap van kasseistenen; vermoedelijk na de Eerste Wereldoorlog. Tekst: "Vrouw zie daar uwen zoon - zoon zie daar uwe moeder - mijn Jezus bermhertigheid - 100 dagen aflaten.".

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

Lindes

De calvarieberg met oude lindes markeert de hoek van een landbouwperceel en de bocht in de weg. Tevens sluiten twee erftoegangen naar hoeves op deze plek aan. Door de ligging in het open, agrarische landschap vormt de calvarie een herkenningspunt vanuit de onmiddellijke omgeving.