Gemeentehuis van Rollegem-Kapelle

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis uit de jaren 1920, herbergt thans politiekantoor en enkele gemeentediensten. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen (mechanisch) zadeldak, met lager aanpalende rechter travee. Bakstenen lijstgevel met rechthoekige vensteropeningen onder latei in verdiepte korfboognis, met schuiframen op de begane grond en op de bovenverdieping houten T-kozijnen; kleine roedeverdeling voor de bovenlichten. Rondboogdeur in omlijsting van gesinterde baksteen.

Achterin gelegen voormalige jongensschool, thans lokalen voor de muziekvereninging en radiostation. Gevel horizontaal belijnd door vensterregisters, geritmeerd door betonnen penanten. De twee vleugels worden verbonden door nieuwbouw.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol