Neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekhuis van drie bouwlagen uit tweede kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met verwerking van arduin voor de plint en de decoratieve elementen. Voorgevel van vijf traveeën waarvan een middenrisaliet van drie traveeën met licht steekboogvormige benedenvensters onder een zware puilijst uitgewerkt als een gekornist hoofdgestel met een kroonlijst op klossen. Rechthoekige bovenvensters in een geprofileerde omlijsting. Het risaliet is op de begane grond geritmeerd door een arcade op pilasters met kubuskapiteel; op de tweede bouwlaag met balustrade onder en een driehoekig fronton op consoles boven de vensters. De vensters der zijtraveeën zijn op de tweede bouwlaag bekroond met een eenvoudige druiplijst op consoles. Gekornist hoofdgestel met onversierd fries en tand- en kroonlijst op modillons. Blinde zijgevel met gecementeerde bijbouw met vier traveeën op de tweede bouwlaag.