Station Sint-Denijs-Westrem

Beschrijving

Station. Typisch plattelandsstation daterend van circa 1910 op de vernieuwde spoorlijn Gent-Kortrijk. Sober bakstenen gebouw van zeven traveeën met markerend hoofdgebouw (derde tot vijfde travee) en twee bouwlagen; centraal dakvenster met voluutvormige vleugelstukken en schilddakje; zadeldaken met decoratieve houten kroonlijst. Verticaliserende lisenen verbonden door overhoekse muizentanden ritmeren de gevelwand. Begane grond met rondboogdeuren en -vensters onder arduinen booglijst op imposten, getoogde bovenvensters onder dito lijstjes. Sierankers.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXV (Sint-Denijs-Westrem), 1910/4.

Auteurs: Bogaert, Chris