Burgerhuis van 1824

Beschrijving

In zijn huidige vorm, laat-classicistisch dubbelhuis van 1824 als verbouwing van ouder pand zie oudere rondboogfries onder de uitkragende bovenverdieping. 1857: vernieuwen van arduinen lekdrempels, buitentrap van deur en plaatsen van kraagstenen. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel boven een grijze plint. Overkragende bovenbouw met afgeronde geblokte versiering van de rondbogen op consoles met florale motieven. Begane grond met rondboogdeur en -vensters. Rechthoekige bovenvensters, op de lagere derde bouwlaag met smeedijzeren leuning. Eenvoudige kroonlijst op klossen. Bewaard 19de-eeuws houtwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, 71/1857.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 424 (hier onder nummer 68).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje