Neobarok burgerhuis met trapgevel

Beschrijving

Neobarok diephuis van drie + twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, resultaat van "Kunstige Herstelling" van 1912 naar ontwerp van architect E. Timmery (Brugge). Trapgevel (8 treden + topstuk met windvaan), in plaats van van 17de-eeuwse trapgevel van twee bouwlagen. Baksteenbouw alternerend met arduin voor afgeschuinde sokkel, hoekblokken, speklagen ter hoogte van de dorpels der kruiskozijnen, geblokte ontlastingsbogen met mascaronsluitstenen, boogveldcartouches en oculusomlijsting. Uitkragende bovenverdieping op drie geblokte rondboognissen op arduinen consoles met mascarons. Muuropeningen met afgeschuinde dagkanten. Roodbeschilderde rechthoekige erker op arduinen draagvlak opgevangen door consoles met mascarons. Sierankers. Voetenschraper. Uitstekende, verankerde schoorsteenschachten aan zijgevelzijde.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 417/1911.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje