Stadswoning van 1892

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning uit 1892

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen gedeeltelijk onder mansardedak (Vlaamse pannen), van 1892 na afbraak van een van vijf medaillons en accoladevormige boognissen met kruiskozijnen voorziene trapgevel uit de 16de eeuw en zijn rechter aanbouw. Bakstenen, witbeschilderde lijstgevel met licht getoogde openingen, op bovenverdieping met paneelwerk en vlakke omlijsting als doorgetrokken latei. Begane grond met links, ingang, venster met glas-in-lood-verdeling en rechts, poort naar binnenplaatsje, deels via overkluizing met troggewelven tussen ijzeren I-balken.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 90/1892.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje