Fabrieksgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Fabrieksgebouw

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Fabrieksgebouw

Beschrijving

Fabrieksgebouw bestaande uit twee strakke rechthoekige volumes; respectievelijk van vijf traveeën en vier bouwlagen en twee traveeën en zes bouwlagen, onder plat dak, uit 1883. Baksteenbouw, voorgevels met sierlijke muurankers, geritmeerd door lisenen en cordons. Segmentboogvormige dielicht- en vierlichtvensters; rechts, uitgebreid met volume van twee traveeën, goed aansluitend bij de oorspronkelijke bouw.

Interieur rust op zware ijzeren zuilen, welke uit twee aan elkaar gelaste (?) helften vervaardigd werden; op deze rust een ligger, bestaande uit twee I-balken, maar welke met beton opgevuld is; houten bevloering. In het linker deel, achter de poort, een interne hijskoker doorheen alle verdiepingen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De uitbreiding met twee traveeën rechts (nummer 9), bleef niet bewaard.