Stadswoning gedateerd 1718

Beschrijving

Diephuis van drie + vier traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak, oudere kern maar gevel gedateerd "1718", zie jaarankers. Huidige schermgevel van 1845 in plaats van ingezwenkte topgevel met voluten van 1718. Laatclassicistische, bepleisterde en beigebeschilderde lijstgevel, horizontaal geleed door de kordon vormende lekdrempels op de tweede en derde bouwlaag. Rechthoekige vensters in rozebeschilderde, geprofileerde omlijstingen; blinde vensters in de uiterste travee van de derde bouwlaag en mezzanino. Kroonlijst op klossen. Zijgevel met bovenvenster met afgeschuinde dagkanten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 75/1845.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 464.