Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Twee tweegezinswoningen. Boerenarbeiderswoningen naar spiegelbeeldschema; voorliggend gekasseid (nummer 80-82) en met gras begroeid (nummer 84-86) erfje. Lage dubbelhuizen van drie traveeën en een staltravee onder kort overstekend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) op houten modillons. Daterend uit het begin van de jaren 1920. Donkerrode baksteen boven een gecementeerde plint. Gebruik van lichtere baksteen voor aflijnende fries, voor getoogde ontlastingsboogjes, de muurvlechtingen en schouderstukken in de zijgevels. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Traditiegebonden houtwerk zie kleine roedeverdeling in de bovenvakken en luiken. Recente garage in linker en rechter travee respectievelijk bij nummer 80-82.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine