Hoeve 't Steenen Pachtgoed

Beschrijving

Hoeve ''t Steenen Pachtgoed' volgens het ijzeren opschrift van het boerenhuis. Het huis leunt aan bij het langgestrekte type en is gelegen ten noordwesten van een onverhard erf. Gecementeerd en witgekalkt, conisch hondenhok met jaarinscriptie 1900. Ten noorden en noordwesten bevindt zich een drenkplaats afgezoomd met knotwilgen.

Laag boerenhuis heden met vijf traveeën links + stalgedeelte rechts van vier traveeën onder onderbroken zadeldak (mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons. Het jaartal 1845 is in bruinbeschilderde baksteenkoppen opgenomen in het metselverband van de linker zijpuntgevel met dito, hart- en kruisvormig metselaarsteken. Witbeschilderde baksteenbouw op gepikte plint; in de 20ste eeuw versteend stalgedeelte, volgens de bewoners oorspronkelijk van stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting (lange wanden). Aangepaste muuropeningen. Recent aangebouwde nutsgebouwen tegen de achtergevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine