Gemeentehuis van Krombeke

Beschrijving

Gemeentehuis, zie het uithangbord. Oorspronkelijk één groot herenhuis met een gekasseid voorerfje. Breedhuis van twee traveeën (nummer 8) en zes traveeën (nummer 9) + een poortgebouw van drie traveeën (nummer 9) en twee, één voor het poortgebouw rechts, bouwlagen onder een zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Beigebeschilderde baksteenbouw op een grijsbeschilderde plint. Twee getoogde kelderopeningen. Geprofileerde gootlijst op klossen. Rechthoekige muuropeningen; doorlopende onderdorpels op de bovenverdieping. Kruiskozijnen met een geprofileerde tussendorpel. Twee halfronde venstertjes in het poortgebouw rechts. Kozijndeur met aan de binnenzijde een getralied, tweedelig bovenlicht. Getoogde koetspoort. Aanbouwsel links van twee traveeën onder een aanleunend lessenaarsdak. Rondboogvenster; oculus op de bovenverdieping. Rechthoekige kozijndeur met een tweedelig bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine