• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met losse, lage bestanddelen rondom een verhard erf, ten noorden toegankelijk via geasfalteerde erfoprit afgezet met knotwilgen en populieren. Siertuintje voor het boerenhuis.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type van vier staltraveeën links en een woongedeelte rechts van vier traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons; deels behouden sierlijstje; hanggoot. Gedateerd 1884 in rechter zijgevel aangegeven door gele baksteenkoppen in het metselverband opgenomen. Rode baksteenbouw; witgekalkte erfgevel, op een gepikte plint. Beluikte, getoogde vensters. Rechthoekige deur verdiept in een getoogde omlijsting. Rechts, recent aanbouwsel onder plat dak. Analoge achtergevel. Rechter zijgevel met twee getoogde kelderopeningen. Datering in de geveltop.

Ten westen, dwarsschuurtje onder zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, mechanische pannen) op houten modillons met houten sierlijst. In rechter zijgevel jaartal 1879 onder hartvormig metselaarsteken met bekronend kruis in gele baksteenkoppen opgenomen m het metselverband. Witgekalkte baksteenbouw.

Ten zuiden, bakhuisje. Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine