Herberg Het Kasteelhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Het Kasteelhof

Beschrijving

"Het Kasteelhof", zie uithangbord en opschriftt op pui; benaming verwijzend naar voormalig nabijgelegen kasteel. Herberg. Breedhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Drie houten dakkapellen met driehoekig fronton op consooltjes onder zadeldak links; klimmend dakvenster rechts. Witbeschilderde, met schijnvoegen gecementeerd gevel. Getoogde muuropening in gedeelte links, rechthoekige rechts. Beluikte vensters en deur met verdeeld bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine