Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Semi-gesloten hoeve (ID: 31647)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beschrijving

Thans semi-gesloten hoeve, op de plaats van een hoeve met losstaande bestanddelen, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). De nog resterende vakwerkgedeelten dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw: woonhuis met inrijpoort aan straatzijde; alle dienstgebouwen zijn versteend; zadeldaken (Vlaamse pannen). Ten zuiden, buiten het erf, groot bakhuis in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen en bakstenen bakoven tegen de achtergevel; zadeldaken (Vlaamse pannen). Waarschijnlijk hergebruikte 19de-eeuwse (eerste helft) timmer.