Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Gesloten hoeve (ID: 31649)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gesloten hoeve, waarvan alleen het woonhuis, achteraan het erf dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844); in die periode was dit de enige bestaande vleugel. Overige vleugels uit de tweede helft van de 19de eeuw: aan straatzijde de dwarsschuur met inrijpoort, en als verbinding tussen woonhuis en schuur twee haakse stalvleugels, ten oosten en westen van het erf. Erf ontoegankelijk. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen, op bakstenen stoel. woonhuis, onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overhangende dakrand; in slechte staat. De dwarsschuur is tweebeukig, onder mank zadeldak (Vlaamse pannen); schuurpoort gekoppeld aan de inrijpoort. Stallen vervallen en gedeeltelijk versteend.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Gesloten hoeve. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31649 op .