Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Hoeve met losstaande bestanddelen (ID: 31655)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Van de hoeve met losstaande bestanddelen, zoals aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844), rest alleen een gedeelte van de zuidwestelijke vleugel, die het woonhuis bevat. Gebouw van zes traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel. Noordwestelijke voorgevel, de voormalige erfzijdegevel, met opkamer in de rechter travee; hier bevindt zich een kaasrek. Opkamer met getralied bolkozijn, waarvan het linkergedeelte werd gedicht. Kunstleien beschieting tegen de zuidwestelijke zijgevel.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Hoeve met losstaande bestanddelen. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31655 op .