Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Gesloten hoeve (ID: 31675)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gesloten hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf met mestvaalt; bereikbaar via een ijzeren poort. In de noordwestelijke vleugel, woonhuis met aansluitende stal (nok loodrecht op de straat), van vier traveeën en een bouwlaag. Getoogde muuropeningen. Tegenover het woonhuis, voormalige stal met doorgang naar de velden; achteraan het erf, dwarsschuur met aanleunende stallen, rechts een paardenstal, links een varkensstal; latrine; pomp tegen de gevel. Aan straatzijde een open wagenhuis. Alle muuropeningen zijn getoogd.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Gesloten hoeve. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31675 op .