Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Hoeve (ID: 31683)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

L-vormige hoeve met datering 1910 op de latei der woonhuisdeur. Ommuurd erf, afgesloten met een ijzeren hek. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een gecementeerde stoel. Ten noorden, woonhuis van zeven traveeën onder wolfsdak (noorden loodrecht op de straat); versteende vullingen onder de vensters. Muuropeningen van links naar rechts: twee gekoppelde deuren, de rechter met datering M/1910; erboven een zolderluik; op gelijke hoogte een duiventil; twee beluikte bolkozijnen, gekoppeld aan een gebintstijl. Kleine vensters in de achtergevel. Ten westen, dwarsschuur onder zadeldak met recente aanbouwsels onder golfplaten tegen de voorgevel.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Hoeve. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31683 op .