Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Gesloten hoeve (ID: 31689)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gesloten hoeve, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in 1789 verbouwd, zie ankers op de linkerzijgevel van het woonhuis. Gebouwen in bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Inrijpoort in de vleugel aan straatzijde, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Versteende straatgevel. Rechthoekige poort onder houten latei. Woonhuis ten noordwesten van het erf, nok loodrecht op de straat. Zeven traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Erfzijdegevel met gewijzigde ordonnantie; verhoogde bakstenen stoel. In de achtergevel een waarschijnlijk origineel bolkozijn. Versteende zijgevel aan straatzijde met aandaken en vlechtingen; hoger vermelde jaarankers en vier houten kozijnen, op de benedenverdieping beluikte bolkozijnen, op de bovenverdieping met diefijzers; houten kapelletje. Dwarsschuur in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, onder zadeldak (Vlaamse pannen); de gevel aan erfzijde gaat schuil achter recente aanbouwsels. Recente zuidwestelijke stal.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Gesloten hoeve. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31689 op .