Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Gesloten hoeve (ID: 31703)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gebouwen in witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig, gekasseid erf met mestvaalt. Inrijpoort en stallen in de versteende vleugel aan straatzijde. Woonhuis ten westen van het erf; opkamer in de twee rechtertravee. Varkensstallen en een schob in de zuidvleugel; laag gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen. Stal en schuur in de oostvleugel onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen); de linkertravee is versteend. Bakhuis ten noordwesten, buiten het erf, door middel van een versteende stal met de hoeve verbonden; zadeldak (Vlaamse pannen); bakstenen bakoven onder pannen zadeldakje.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Gesloten hoeve . In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31703 op .