Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Langgestrekte hoeve (ID: 31707)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, met recente, bakstenen dienstgebouwen achter het oorspronkelijke gedeelte. Woonhuis met aansluitende stal, thans eveneens tot woongedeelte ingericht, acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Lage, bakstenen stoel; gepikte plint. Opkamer in de noordoosthoek. Voorgevel aan erfzijde: vier beluikte vensters en een woonhuisdeur; de muuropeningen van de stal zijn aangepast. Drie kleine vensters in de achtergevel, en een beluikt venster in de opkamer. Versteend stalgedeelte. Pannen beschieting tegen de noordelijke zijgevel.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Langgestrekte hoeve . In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31707 op .