Kasteeltje De Geuzentempel

Beschrijving

De naam zou teruggaan tot de schoolstrijd in 1879, toen de toenmalige bewoners partij kozen tegen de christelijke scholen. Kasteeltje uit het derde kwart van de 19de eeuw, gelegen in een park in landschapsstijl. Alleenstaand gebouw, de drie middentraveeën, twee en een halve bouwlaag onder tentdak (leien); de linkertravee met torenvormige opbouw van drie bouwlagen onder koepeldak met spitsvormige bekroning; de rechtertravee van twee bouwlagen onder schilddak. Bepleisterd en beschilderd bakstenen gebouw op souterrain. Schijnvoegen in de toren en de eerste bouwlaag. Drie traveeën. Brede pseudo-rondboogarcade op de tweede bouwlaag, op pilasters, en met halfronde zolderventers in de boogvelden. Rechthoekige vensters, behalve op de bovenverdieping, in een bepleisterde omlijsting.