Deze pagina afdrukken

De Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed

Parochiekerk Onbevlekte Ontvangenis (ID: 31730)

Foto niet beschikbaar
Alle foto's

Administratieve Gegevens

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Moderne kerk, gebouwd in 1960 naar ontwerp van G. Daniëls. De plattegrond beschrijft een tweebeukig schip van zes traveeën, een koor van een rechte travee met vlakke sluiting, en een vrijstaande, vierkante toren aan de zuidzijde. Bakstenen gebouw onder zadeldak, witgeschilderd op de toren na; deze is voorzien van een tentdak. Rondboogvensters. Rechthoekig portaal onder zadeldak, aan alle zijden geopend door middel van rondbogen. Bepleisterd interieur. Overdekking door middel van een tongewelf op rondboogvormige gordelbogen, gedragen door baksteenpilasters.

  • GEUKENS B. 1977: Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie Limburg, kanton Tongeren, Brussel, 3.

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans

Relaties

  • maakt deel uit van Alken

U kunt deze pagina citeren als:

Agentschap Onroerend Erfgoed 2016: Parochiekerk Onbevlekte Ontvangenis. In Inventaris Onroerend Erfgoed. Opgehaald van https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31730 op .