Station Zonnebeke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Zonnebeke

Beschrijving

Voormalig station aan de toenmalige spoorlijn Armentières-Oostende, zie andere heropgebouwde stations van de N.M.B.S. in de streek. Huidige functie: onder meer stempellokaal en brandweerarsenaal.

Stationschefswoning van twee bouwlagen met aanpalend lager stationsgebouw. Typerend dakenspel (mechanische pannen) met dakkapellen en wolfseinden onder meer ter hoogte van de dakvensters in de twee risalieten. Rode baksteenbouw op sokkel gemarkeerd door middel van arduinen band. Steek- en rondbogige muuropeningen onder meer gekoppelde en recenter dichtgemetselde; arduinen tussen- en onderdorpels. Kleine roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine