Gemeentehuis van Beselare

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) op houten modillons en schoorstukken; onderbroken door dakkapellen onder leien zadeldaken, onder meer bekroond door heksen. Rode baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en sluitstenen van de rondbogige muuropeningen. Baksteenfries op de borstwering.

Bronzen gedenkplaat rechts met opschrift: "Hulde aan Warden Oom. A. Edward Vermeulen. Beselare 19-4-1861 + Hooglede 6-7-1934. Dankbaar herdacht op 25 juni 1961. Uit ons volk - voor ons volk."

Arduinen gedenksteen met opschrift: "This plaque was presented by the people of Beselare 7 october 1945 in commemoration of the visit of 10 CND. FD. SON. R.C.E. to Beselare march 1945. An expression of the goodwill and admiration to the Canadian soldier by the citizens of Beselare."

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

In het gemeentehuis hangt een rechthoekige zilverkleurige PVC gedenkplaat voor Beselaarse slachtoffers en Duitse militaire doden uit beide wereldoorlogen.