Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd en met gras begroeid erf en boomgaard.

Ten noorden, gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), opklimmend tot begin 18de eeuw. Verankerde bakstenen erfgevel met vijf behouden zandstenen kruiskozijnen in gekalkte omlijsting, oorspronkelijk doorgetrokken op de penanten; nieuw houtwerk en luiken. Rechthoekige deur met bovenlicht onder dubbele ontlastingsboogjes (nieuw houtwerk met behouden gietijzeren vulling). Overstekend dakschild op modillons. Linker zijgevel met recente uitbouw; zeldzaam geschilderd afweerteken met kruis en zonnewiel, symbool om bescherming over de hoeve en haar bewoners af te smeken, verdwenen bij renovatie.

Ten westen, grote bakstenen schuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); jaarsteentje 1890 in rechter zijgevel; bekronende nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Bakstenen bakhuis van het samengestelde type (oven ingestort) in noordwestelijke hoek.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen