Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Alleenstaande voormalige dokterswoning. Herinneringssteen rechts naast de achterdeur en achter vensterluik met inscriptie: "Ch. De Zutter/ 18 en 33/ E. Penneman" (naam van de bouwheer, bouwjaar en naam van de echtgenote). Ondiepe voortuin van het burgerhuis afgesloten door laag decoratief ijzeren hekwerk. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Beraapte bakstenen lijstgevel met symmetrische dubbelhuisopstand. Contrasterende gewitte imitatiehoekkettingen en omlijstingen rond de rechthoekige muuropeningen. Vensters met oorspronkelijk houtwerk; persiennes op de begane grond. Storend gemoderniseerde brede dakgoot. Smal enkelhuis in de rechter annex onder lessenaarsdak.

Links oprit naar het bijbehorend zijdelings ingeplant voormalig koetshuis met vier pilasters tegen de gewitte bakstenen voorgevel.

• Het dorp van toen, in Ons soldatenblad, XXX, 2, 1983, p. 25.

De gevel is niet langer beraapt.