erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
33617
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33617

Juridische gevolgen

Beschrijving

Deels omhaagde hoeve met losse bestanddelen. Achterin gelegen naar het zuiden georiënteerde boerenwoning van zeven traveeën, onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde gewitte voorgevel op gepikte plint met rechthoekige vensters en licht getoogde deur. Pomp op het voorerf.

Ten westen, eenvoudig bakstenen bedrijfsgebouw (dwarsschuur en stallen) onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

In de zuidoosthoek van het voorerf: aan de straat gebouwd bakstenen bakhuis van het samengestelde type. Met baksteen omlijste beglaasde rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind in de achtergevel van het bakhuis boven de oven.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33617 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.