Mechanische maalderij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mechanische maalderij

Beschrijving

Voormalige mechanische maalderij, opgericht circa 1919 door P. De Coninck, molenaar van de in 1918 vernielde zogenaamde "Daelmenmolen" (zie Daalmen). Links aan verhoogde woning palend eenvoudig gewit bakstenen bedrijfsgebouw van drie traveeën met zadeldak (nok parallel aan de straat). Twee koppels maalstenen in metalen steenkist: een natuurstenen koppel (tarwe) en een kunststenen koppel (rogge), aanvankelijk met armgasmotor, thans met elektrische motoren van na de Tweede Wereldoorlog. IJzeren haverpletter met eLektrische motor (na de Tweede Wereldoorlog ?). Maalderij stopgezet in 1990.