Kasteel van Stuivenberge

Beschrijving

Het zogenaamd "Kasteel van Stuivenberge", heropgebouwd circa 1841 werd in 1922 volledig gesloopt. In 1700 gekend als omwalde hoeve toebehorend aan de familie Bellemans, in 1740 aan J. Diericx (Gent) die er een buitenverblijf van maakte. In 1841 verkocht aan de familie le Sergeant d'Hendecourt, laatste eigenares van het kasteel was Marie le Sergeant d'Hendecourt.

• VERSTRAATE D., De familie d.Hendecourt op Bellem, in Land van de Woestijne, V, 1, 1982, p. 22-25.
  • VERSTRAATE D., Het kasteel Stuivenberge op Bellem, in Land van de Woestijne, V, 1982, nummer 1, p. 25-28, nummer 2, p. 35.

Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen