Neoclassicistische villa Le Petit Château met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Neoclassicistische villa met omgevende tuin, zogenaamd Le petit Château. Rechthoekig dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen; twee linker traveeën onder mansardedak (leien) met dakkapellen; rechter travee bekroond door een achthoekige torengeleding met naaldspits. Naar verluidt gebouwd circa 1900, rechter deel van 1957 als uitbreiding in dezelfde stijl. Bepleisterde en witgeschilderde voor- en linker zijgevel op hardstenen sokkel in imitatie-bossage. Centrale rechthoekig deurportiek met twee hardstenen zuilen die de erker erboven schragen. Traveeën verticaal afgelijnd door geblokte pilasters. Omlopende gekorniste kroonlijst met klossen. Gelijkvloerse polygonale uitbouw met plat dak en ijzeren terrasleuning tegen de linker zijgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Tuin

De villa is ingeplant in het midden van een ruime tuin. Het achterliggende, voorheen omgrachte perceel maakt daar tegenwoordig ook deel van uit.

Auteurs: Claeys, Dries