• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteeldomein Van Acker

Beschrijving

Tegen de omheiningsmuur van "Kasteel Van Acker" aangebouwde dorpswoning uit midden 19de eeuw; anderhalve bouwlaag met zadeldak (Vlaamse pannen). Gewitte bakstenen zijpuntgevel (rechts) met drie getoogde vensters voorzien van luiken en een gepikte, gecementeerde plint. Getoogd zoldervenster met hardstenen lekdrempel onder vierkant steigergat. Dakoverstek met decoratief uitgesneden houten windborden. Op de deuropening na blinde voorgevel met geprofileerde cordonlijst en een brede bepleisterde muurstrook onder de houten kroonlijst. Aan de straat links aansluitende lagere bijbouwen met verspringende zadeldaken (Vlaamse pannen); één venster met houten latei en luiken links van de deur.

Auteurs: Verbeeck, Mieke