Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen en grote lindeboom midden op het erf, heden omringd door verkavelde landbouwgrond met villabouw. Boerenwoning van één bouwlaag en acht traveeën, onder zadeldak (rode Vlaamse pannen). Jaartal 1789 gevormd door ijzeren cijfers op de linker zijtop. Verankerde bakstenen erfgevel (op het westen) op gepikte plint; vijf linker traveeën roodgekalkt en afgelijnd door een gootlijst, rechts drie gewitte traveeën onder dakoverstek onderbroken voor een houten dakvenster. Steekboogdeur in een geel geschilderde omlijsting tussen rechthoekige vensters met geel- en witgeverfde luiken. Een steekboogdeur en -venster en een staldeur met houten latei in de gewitte rechter travee. Verankerde en gewitte achtergevel met twee getraliede keldergaten in de gepikte plint. Twee rechthoekige vensters voorzien van luiken met ruitvormige lichtopening naast de rechthoekige achterdeur. Een klein getoogd opkamervenster met sponning en luik. Diverse staldeuren en zolderluiken in de rechter zijpuntgevel. Alleenstaande pomp op het voorerf schuin tegenover de voordeur.

Ten zuidwesten: lange bakstenen bedrijfsvleugel bestaande uit stallen en een dwarsschuur met gedichte gebogen wagenpoort, onder zadeldaken (pannen), gescheiden door een aandak. Verankerde erfgevel onder een geknikte dakoverstek op houten schoren en boven de stallen onderbroken voor een puntvormig zolderlaadvenster. Ten noordwesten: gedeeltelijk bewaard bakstenen bakhuisje met recente aanbouwsels.

Auteurs: Verbeeck, Mieke