Herenhuis Villa Wilhelmina

Beschrijving

Alleenstaand neoclassicistisch getint herenhuis met ruime tuin, volgens opschrift gevelsteen zogenaamd "Villa Wilhelmina". Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak (leien) met ijzeren nokhek, gebouwd circa 1897.

Bakstenen lijstgevel op een hoge gecementeerde plint met getraliede keldervensters. Witgeschilderde bepleisterde banden ter omlijsting van de gevel en het uitspringende deurrisaliet en voorts in horizontale muurbanden. Getoogde muuropeningen met bepleisterde boogstenen en doorgetrokken hardstenen lekdorpels. Brede vleugeldeur voorzien van een bordes met steektrap. Getande gewitte houten kroonlijst met klossen, boven het deurrisaliet met een gebogen fronton bekroond door een siervaas.

Auteurs: Verbeeck, Mieke