Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

• is aangeduid als beschermd monument Villa

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve Bouveroux en villa en omgeving

Beschrijving

Alleenstaande villa met lichte Art Nouveau-inslag, uit begin 20ste eeuw, gelegen in een tuin met grote naaldbomen, afgesloten door een ijzeren hek.

Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak met schild aan de linker zijde, een zeszijdige toren onder naaldspits tegen de linker zijgevel.

Bakstenen gebouw met afwerking van hardsteen en witte geglazuurde baksteen, onder meer voor de banden, de fries onder de kroonlijst en de afwerking der getoogde muuropeningen.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Vanthillo, Christine