Minderbroedersklooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Minderbroedersklooster

• is deel van de aanduiding als unesco werelderfgoed kernzone Begijnhof Sint-Catharina
    Deze aanduiding is geldig sinds

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Catharina

Beschrijving

Klooster, hier gevestigd in 1899. Bestaat uit een breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw en aanleunende, recentere L-vormige vleugel, waarvan de stijl die van een aantal begijnhofhuizen imiteert.

Rechts ligt het geheel naast een beboomde ruimte, het vroegere begijnhofkerkhof, en leunt met de achterzijde aan tegen het koor der begijnhofkerk. Links bevindt zich een tuin, ommuurd door de begijnhofmuur, die slechts tot op een bepaalde hoogte bewaard bleef.