Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk alleenstaand herenhuis, gebouwd in opdracht van de arts T. Cerfontaine-Nibus in 1906. Breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), opgetrokken in eclectische stijl.

Bakstenen lijstgevel op een verhoogde begane grond; hardstenen plint. Middenrisaliet, bekroond door middel van een torenachtige dakverhoging waarbinnen een dakvenster. Afwerking van hardsteen, onder meer voor de omlijsting der getoogde muuropeningen. Rechthoekig balkon met ijzeren hek op de bel-etage.

• Heemkring Voeren en Omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989, pagina 2.