School van de zusters ursulinen

Beschrijving

Voormalige school van de ursulinen, thans Muziekacademie van de Vlaamse Gemeenschap. Langgestrekt gebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak (Vlaamse pannen), door middel van muurankers gedateerd 1880. Bakstenen lijstgevel op dito plint; licht verhoogde begane grond. Risaliet in de middentravee, bekroond met een puntgevel waarbinnen een rondboognis met heiligenbeeld. Rondboogvormige tweelichten in natuurstenen omlijsting. Rondboogdeur in gelijkaardige omlijsting met oorspronkelijk houtwerk.

• S.N.,Heemkring Voeren en Omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989, pagina 7.