erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
37706
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37706

Juridische gevolgen

Beschrijving

Sterk gewijzigde hoeve (nok loodrecht op straat), mogelijk met oude kern, doch huidig uitzicht uit de 19de eeuw. Vormt samen met de aaneengesloten, aan de straat gelegen gebouwen van de hoeve nummer 83-85 één geheel. Gebouwen onder zadeldaken, op een plint van breuksteen.

Links, bakstenen woonhuis met complexe, gewijzigde vorm, hoofdzakelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw (getoogde, bakstenen muuropeningen).

Rechts, dwarsschuur, die haar origineel uitzicht vrij goed behield: stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, voorzien van een rechthoekige houten poort en dito staldeur.

Een stal in stijl- en regelwerk met bakstenen vulllingen staat haaks op de schuur, aan de straat; halfdeur in houten omlijsting en twee kleine houten kozijnen.


Bron: SCHLUSMANS F. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Voeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is deel van
    Altenbroek en Voervallei met omgeving

  • Is deel van
    Schophem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Langgestrekte hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/37706 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.