Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Voormalige, L-vormige hoeve, uit de tweede helft van de 18de - eerste helft 19de eeuw, waarvan de restauratie aan de gang is. Het gebouw wordt geheel volgens het oorspronkelijke uitzicht heropgebouwd naar ontwerp van architect B. Laugs.

Langgestrekt hoofdgedeelte van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op straat, hergebruik van de Vlaamse pannen) met ordonnantie stal-woonhuis. Verhoogde begane grond. Stijl- en regelwerk: ankerbalkgebint met gebruik van een groot aantal regels; lemen vullingen met horizontaal spijkerloos vlechtwerk. De gedeelten die voorheen uit baksteen of silexblokken werden opgetrokken worden heropgebouwd uit cementblokken, om ze nadien te bepleisteren. Rechthoekige muuropeningen (verschillende bolkozijnen als vensters) in houten omlijsting.