L-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-vormige hoeve

Beschrijving

Kleine, L-vormige hoeve uit de 18de eeuw. Dwarsschuur, woonhuis en lagere, aangebouwde stal van links naar rechts in het met de straat parallelle gedeelte, een stal in het korte, haakse gedeelte links.

Gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Breukstenen plint. Versteende gebouwen (baksteen), voorheen in stijl- en regelwerk, waarvan resten in de zijgevels bewaard bleven; het kapgebint van de stal rechts is een ankerbalkstandjuk met geschoorde nokstijl. Houten bolkozijn met sponningbeloop. Aangepaste deuren. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei.