• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met oude kern van het tweeledige type, woonhuis evenwijdig aan dwarsschuur-stal, reeds weergegeven op de Ferrariskaart. Het woonhuis met aangebouwde stal gelegen ten noorden van het erf, tegenover en evenwijdig aan de vleugel die dwarsschuur en stal omvat, beide gebouwen met nok loodrecht op straat.

Het woonhuis is een breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, de bakstenen voorgevel daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, de oudere kern aangeduid door de silexbouw van zij- en achtergevel. De neoclassicistische ordonnantie der voorgevel omvat rechthoekige muuropeningen in hardstenen omlijsting, de vensters voorzien van lekdrempels; alle hebben een bakstenen ontlastingsboog. De achtergevel van silexblokken is van gelijkaardige vensters voorzien, hier zonder ontlastingsboog.

De voorgevel van de links aanleunende stal (tweede helft 19de eeuw) onder zadeldak (Vlaamse pannen), springt in ten opzichte van die van het woonhuis. Gebouw van silexblokken, met hoekbanden en muuropeningen van baksteen.

De ertegenover liggende dwarschuur met stal onder zadeldak, werd eind 19de eeuw tot stal omgebouwd. Gebouw van silexblokken met bakstenen hoekbanden en omlijsting der getoogde 19de-eeuwse muuropeningen. De bakstenen omlijsting der korfboogpoort bleef in de gevel behouden. Open wagenhuis onder lessenaarsdak tegen de achtergevel.