Beschrijving

Tussen de straat en de oude Leie ingeplante hoeve met losse bestanddelen op deels verhard en met gras begroeid erf met ijzeren toegangshek rechts van het huis.

Ten noorden, woonhuis van acht + drie (stal)traveeën onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig met de straat), uit tweede helft 18e eeuw. Gewitte gevels op gepikte plint. Naar zuiden georiënteerde erfgevel met licht getoogde deuren en dito vensters met groengeschilderde luiken, drie rechtertraveeën met opkamervensters, laag kelderdeurtje in zevende travee. Ronde openingen onder de daklijst voor het lossen van het graan uit graanzolder. Linker staltravee onder doorlopend zadeldak en aangebouwde drie traveeën onder lager dak.

Ten zuiden, stallen en ruime schuur met zwaar verankerde gekalkte gevels onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig met de straat) met rechthoekige poorten en getoogde staldeuren.

Ten westen, imposant bakstenen wagenhuis, met 1879 gedateerde ankers. Fraaie voorpuntgevel met twee korfboogpoorten (links gedicht), getoogd zolderluik en klimmende boogfries onder het overkragend dak met windveren; geajoureerde top.

Ten oosten, groot bakhuis en gemetste aardappelkelder met koepelgewelf onder begroeid heuveltje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen