Directeurswoning van Instituut zusters Maricolen

Beschrijving

Dekenij en oorspronkelijk woning van de directeur van het nabij gelegen Instituut zusters Maricolen. Dubbelhuizen met voortuintjes, oorspronkelijk met hoog ommuurde tuinen tot aan de Leie, vier en vijf + twee traveeën en twee bouwlagen onder verspringende bedaking (pannen, nok parallel aan de straat), gebouwd in 1873 onder pastoor Verwilgen op de plaats van de vroegere priesterage.

Bepleisterde en geschilderde voorgevels op gecementeerde plint geritmeerd door rechthoekige en getoogde omlijste vensters op arduinen lekdrempels, bij nummer 3 op de bovenverdieping verbonden tot cordon. Aflijnende kroonlijst op klosjes. Beraapte achtergevels.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen