Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Gelijkaardig neoclassicistisch burgerhuis, oorspronkelijk met erachter gelegen zijdefabriek Lagrange-Pieters, opgericht in 1857 als opvolger van de firma "J.F. Lagrange, broeder en Cie" van 1851. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Horizontaal belijnde lijstgevel met imitatiebanden, arduinen cordon en kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met oren en sluitsteen. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting op neuten en onder rechte druiplijst.

• MOERMAN J. - MAES H., Deinze in oude prentkaarten deel 2, Zaltbommel, 1982.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen