Directeurswoning Molens van Deinze

Beschrijving

Voormalige, deels vrijstaande directeurswoning van het achterin gelegen bedrijf zogenaamd "Molens van Deinze", gebouwd circa 1900 in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Kleurrijke bak- en natuurstenen gevels met twee bouwlagen en speels dakvenster, onder leien schilddak. Horizontaliserende speklagen en cordon. Uitgewerkt linker zijrisaliet met onder meer balusterbalkon op de bovenverdieping en omlijste gekoppelde rondboogvensters met bekronend medaillon in de in- en uitspringende geveltop, onder frontonbekroning. Licht getoogde vensters en centrale rechthoekige deur onder driehoekig fronton. Rechts toegevoegde travee met één bouwlaag.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen