Lijm- en verffabriek

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lijm- en verffabriek

Beschrijving

"Fabriek van lijm, ameldonken vernis" met aan de straat palend bepleisterde en beschilderde rijhuizen van vier en vier traveeën en respectievelijk drie en twee bouwlagen onder verspringende zadeldaken, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Nummer 37 met horizontaliserend kordon en verticaal gemarkeerde bovenverdieping met Ionische pilasters. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels en rechthoekige deur in vlakke omlijsting. Nummer 39 met rechthoekige vensters en poort in geblokte omlijsting in rechter travee; benedenvensters met behouden gezandstraalde vensterstukken met opschrift: "kleuren, vernissen, schildersgerief".

• MOERMAN J. - MAES H., Deinze in oude prentkaarten, deel 2, Zaltbommel. 1982.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen