Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, in landboek van 1789 vermeld als een hofstede met ten noordwesten "een bewalde mote zijnde ook boomgaard".

Achterin gelegen boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) tussen zijaandaken met schouder- en topstukken, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Nu verankerde gecementeerde gevels. Erfgevel naar het zuidoosten gericht met rechthoekige vensters met luiken en getoogde deur. Achtergevel met uitgebouwde keuken onder afzonderlijk lager zadeldak.

Ten zuiden, bakstenen schuur met stallen onder overstekend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Ten zuidoosten, groot bakhuis onder pannendak.

• Rijksarchief Gent, Fonds Baronie Nevele, nummer 2226.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen