Bakhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bakhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen 19de-eeuwse hoeve van het langgestrekte type met alleenstaand bakhuis op het voorerf.

Aangepast woonhuis onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met kern uit de 18de eeuw; gecementeerd parement met rechthoekige vensters met luiken en rechthoekige deur. Linker travee met garagepoort. Rechter travee met stalgedeelte. Doorlopende daklijst. Gewitte zijgevels op gepikte plint.

Op het erf bakhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw van het samengestelde type; ovengedeelte gemetst boven een boog waarin stapel brandhout.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De boerenwoning werd sterk gerenoveerd en de schuur en stallen volledig vernieuwd. Alleen het bakhuis bleef bewaard.

• Informatie verkregen van IOED Leie Schelde (28 december 2021).
Auteurs: Jacobs, Els